מכירים את המשפט "הדברים הטובים בחיים לא עולים כסף"? לא בכל המקרים זה נכון, אבל יש לא מעט תחומים שזה לגמרי מדוייק בהם. למשל, זמן איכות עם חברים. יש המון בילויים שאפשר לעשות ביחד בלי להוציא שקל, אחד הדברים האלה הוא משחקי חברה. זו דרך מעולה להנות, להשתחרר, להשתטות, וגם להתקרב ולהכיר יותר לעומק. המשחק נבר הוא דוגמא למשחק שכיף לשחק גם עם חברים קרובים וגם עם מכרים חדשים. קוראים למשחק נוור Never בגלל שבאנגלית מתחילים את התור במשפט Never did I ever. בתרגום לעברית זה אומר משהו כמו "מעולם מעולם לא", ואכן יש כאלה שקוראים למשחק "מעולם לא". אם אתם עוד לא מכירים את המשחק, מיד נסביר איך לשחק אותו ותבינו למה קוראים לו ככה.
נבר הוא משחק שאמנם יכול להיות נחמד גם לילדים, אבל הפוטנציאל האמיתי שלו הוא כמשחק לבוגרים. מהלך המשחק הוא מאד פשוט: כל אחד בתורו אומר משהו שהוא אף פעם לא עשה. כל המשתתפים האחרים במשחק שעשו את הדבר שנאמר בתור הזה, צריכים להרים אצבע אחת. כאשר מישהו מהמשתתפים מגיע ל-5 אצבעות מורמות (שזה אומר שהוא עשה 5 מהדברים שהאחרים אמרו שלא עשו), הוא מפסיד – ויתר הקבוצה נותנת לו משימה. אחרי שהמשימה מתבצעת אפשר להמשיך במשחק – בדרך כלל נהוג שמי שביצע את המשימה חוזר ל-0 והיתר נשארים עם מספר האצבעות שהיו להם.
מה שנחמד במשחק הזה הוא שמצד אחד הוא משלב אלמנטים של "אמת או חובה" כי הוא גם גורם לאנשים לחשוף מידע על עצמם וגם כולל משימות; אבל בניגוד לאמת או חובה הוא משתף את כולם בכל שלב. ככה לא קורה שמי שהבקבוק לא מצביע עליו מתייבש משעמום או נשאר מסתורי ופאסיבי בזמן שהאחרים שופכים את כל האמת.
דוגמא למהלך המשחק
השחקנים הם: דנה, יוחאי, בר, ושגיא.
דנה ראשונה, ואומרת: "אף פעם לא נסעתי בטרמפים."
יוחאי גם אף פעם לא נסע בטרמפים, אז הוא לא עושה כלום.
בר ושגיא נסעו בטרמפים, אז כל אחד מהם מרים אצבע.
יוחאי שני, וכרגע הוא בתיקו עם דנה. הוא רוצה לשבור את התיקו עם דנה וגם לקרב את בר או שגיא ל-5. הוא נזכר שבפורים בר התחפש לנועה קירל והוא אומר: "אף פעם לא לבשתי חזייה."
בר ודנה מרימים אצבעות, שגיא לא.
כרגע ליוחאי יש 0, לדנה ולשגיא יש 1, ולבר יש 2.
הם ממשיכים לפי התור ובאיזשהו שלב בר מגיע ל-5 אצבעות. דנה יוחאי ושגיא נותנים לבר משימה. הוא מבצע את המשימה וחוזר ל-0 אצבעות.
אסטרטגיות למשחק
במשחק עם אנשים שלא מכירים או שפחות מכירים, כדאי בתור שלך לומר דבר שרוב האנשים עשו. למשל, הרבה אנשים שברו יד או רגל והיו בגבס בילדות, אז אם אף פעם לא היה לך גבס זה יכול להיות דבר טוב להתחיל איתו.
לעומת זאת במשחק עם אנשים שמכירים היטב, כדאי לחכות עד שלאחד מהם יש 4 אצבעות ואז להשתמש במידע הפנימי בשביל "להפיל" את אותו חבר במשהו מיוחד שאתה יודע שהוא עשה. כמובן בגבול הטעם הטוב ולא כדאי להעמיד את החבר בפינה לגבי מידע שהוא ממש לא מעוניין לחלוק.
גרסאות למשחק
-
משחק שתייה נבר
בני 18+ יכולים להפוך את המשחק למשחק שתייה, ובמקום להרים אצבע – לשתות לגימה של משקה אלכוהולי. אפשרות נוספת היא במקום משימה לשתות כוסית שלמה. זה מתאים למי שמתעצלים לחשוב על משימות, אבל חבל כי זה כל הכיף – במיוחד אם מחליפים את האצבעות בשתייה, ואז המשימות יכולות להיות משעשעות במיוחד.
-
נבר הפוך/ נבר אמריקאי
יש למשחק גם גרסא שקוראים לה "נבר אמריקאי", שזה די מוזר כי המשחק נבר עצמו הוא אמריקאי במקור והגרסא הזאת היא לא אמריקאית. יש גם שקוראים לזה נבר הפוך. בגרסה הזו כל אחד בעצם משקר בתורו ואומר "אף פעם לא עשיתי Y" כשלמעשה הוא מתכוון לזה שהוא כן עשה את הדבר, ומי שלא עשה את הדבר מרים אצבע. לדעתינו זו גרסה פחות מלהיבה אז לא נרחיב עליה, אבל אולי זה מתאים לשחק בקבוצה של אנשים קצת ביישנים ופחות נועזים.
אז יאללה שחקו ותהנו!