רהיטים חינם – 7 דרכים להשיג אחלה רהיטים בחינם

לא תמיד אנחנו רוכשים כל דבר שאנחנו צריכים, בייחוד כשמדובר בריהוט. בשנים האחרונות נוצרו והתפתחו כאן אפשרויות רבות להשגת ריהוט בחינם ובמצב מצוין. האוכלוסייה גדלה, יש הרבה חנויות, מגוון רחב של רהיטים, קונים יותר מאי פעם, התחלופה גבוהה וזו גם ההזדמנות להשיג יותר רהיטים מיד שניה.

רהיטים יד שניה זה לא אומר שהם במצב לא שמיש אלא להיפך, שאפשר להמשיך להשתמש בהם הלאה, כמו בגד של תינוק שגדל ומעבירים אותו לילד הבא. יש כאן היבט כלכלי שבו נחסכת העלות של קניית רהיטים וההוצאות החודשיות קטנות יותר. ישנו גם ערך סביבתי חשוב: לא זורקים רהיטים לזבל ובכך מפחיתים את הזיהום הסביבתי וגם לא צריך לבזבז משאבים על ייצור כמו כריתת עצים או שימוש בחומרים מלאכותיים אחרים כגון צבע, פלסטיק או מתכות שונות.

 

דרכים להשגת רהיטים בחינם

ישנן כמה דרכים להשיג רהיטים, העיקריות הן ברחובות העיר ודרך אתרים וקבוצות ייעודיות לכך. מי שמשוטט ברחובות הערים, יבחין בחפצים שונים הנמצאים על המדרכה או בפינת רחוב. ספרים, בגדים, נעליים, כלי בית ומטבח וגם רהיטים. כנראה שלא כל רהיט שנמצא ברחוב ראוי לשימוש, אך הרוב כן. ישנם כאלה שלוקחים רהיטים וצובעים אותם מחדש או מצפים אותם בסוג של טפט נדבק וכך, בהשקעה מינימלית מקבלים רהיטים שנראים חדשים לגמרי.

 

1. פרויקט אגורה

למי שלא מכיר, מדובר במיזם אינטרנטי חברתי שנותן פתרון למי שרוצה למסור דברים בחינם ולמי שמחפש אותם. האתר מהווה מקום מפגש נגיש ונוח ומחולק לפי קטגוריות שונות, בין היתר גם ריהוט. מסתבר שאנשים רבים ששים להיפטר מהרהיטים שלהם ומוכנים למסור אותם למי שרוצה בחינם. ניתן לחפש סוגים שונים של רהיטים כמו: שולחנות, מיטות, מדפים ועוד וגם לבצע חיפוש לפי מקום מגורים בארץ.

 

2. יד2

אתר יד2 מפורסם בעיקר בקטגוריה של דירות ורכבים, אך יש בו חלק של הכל בחינם, שם ניתן למצוא מודעות של חפצים שונים למסירה. תחת הקטגוריה של הכל בחינם, ישנה תת קטגוריה של ריהוט ושם מתפרסמות כל יום מודעות חדשות, כולל תמונות של הרהיטים השונים.

ניתן לחפש גם לפי סוג רהיט וגם לפי מקום מגורים. אפשרות נוספת לחיפוש היא לפי מצב הרהיטים עצמם, כלומר האם הרהיטים במצב טוב או שנדרש תיקון קל ועוד. היתרון של האתר הוא החשיפה הגדולה שהוא זוכה לה והתחלופה הגבוהה של המודעות בכל יום, כך שיש סבירות גבוהה למצוא רהיטים מכל הסוגים במצב מצוין לשימוש.

 

3. קבוצות פייסבוק

ישנן קבוצות פייסבוק רבות שמתייחסות למסירה של חפצים שונים, כולל רהיטים וישנן קבוצות שהנושא שלהן הוא רק מסירת רהיטים. מעבר לנושא עצמו, ישנן קבוצות ספציפיות יותר שנוצרו לפי ערים, כמו: קבוצת מסירה של רהיטים בירושלים, למשל, כך שמראש מוגדר המיקום. היתרון של הקבוצות הללו הוא שניתן להשיג רהיטים קרוב לבית. בנוסף, ישנו הפן החברתי. במקרה הזה, פייסבוק מיישמת את העניין הזה בכך שנוצרים קשרים בין אנשים, עזרה הדדית ותחושה של עשייה טובה למען האחר. אלה גם הדברים שמחזקים את תחושת הקהילתיות.

 

4. המרקטפלייס של פייסבוק

מעבר לקבוצות היעודיות, רבים ממי שמפרסמים חפצים למכירה ולמסירה מפרסמים אותם גם כמודעה במרקטפלייס, ככה שניתן לערוך חיפוש לפי פריט ואזור ולמצוא מה שמתאים לכם גם אם אתם לא חברים בקבוצות מסויימות.

 

5. קבוצות וואטסאפ אזוריות של קח תן/למסירה/יד שנייה

ניתן להשיג רהיטים גם דרך קבוצות ווטסאפ. יש קבוצות שעוסקות בחפצים יד שניה וגם קבוצות מקומיות בתוך ישובים. היתרון של קבוצות מקומיות הוא הזמן. אם בפינת רחוב אחד התושבים נתקל בשידה, כיסא או רהיט אחר, הוא יכול לעדכן את הקבוצה של השכונה, לכתוב היכן בדיוק נמצאים הרהיטים, לצרף תמונה וכך לתת לשכנים אפשרות להגיע מהר ולאתר את מה שהם רוצים.

 

6. אתרים של עיריות ויישובים

ישנן עיריות שמפרסמות באתר שלהן קבוצות פייסבוק מקומיות שמיועדות למסירת חפצים וגם קבוצות ווטסאפ של העיר או האזור (למשל אזור השרון). בנוסף, העיריות מפרסמות גם כתובות וטלפונים של עמותות מקומיות שבהן ניתן להשיג גם רהיטים. חוץ מהאתר, ישנו גם המוקד העירוני שאליו ניתן לפנות טלפונית או דרך אתר העירייה ובו לשאול היכן ניתן להשיג רהיטים בחינם.

 

7. מחסנים חברתיים

מחסן חברתי הוא מקום המופעל בדרך כלל על ידי עירייה או עמותה מקומית ובו ניתן למצוא חפצים שונים למסירה, בין היתר גם רהיטים. מחסן חברתי מקבל את החפצים במצב שמיש ומוסר אותם למי שצריך. המטרה של המחסנים הללו היא למנוע פגיעה בסביבה הקרובה (כלומר בתחומי העיר) ולעודד נתינה וחיזוק של הקהילה.

 

מה עוד כדאי לדעת לגבי רהיטים חינם?

רהיטים יד שניה במיוחד כשהם בחינם הם חסכוניים לכיס, ויתרה מכך – ידידותיים לסביבה כיוון שהם מצמצמים צריכה וייצור זבל. מה שכדאי לחשוב עליו מראש זה עניין השינוע וההובלה, אם מדובר ברהיט שלא ניתן לקשור לגג של רכבכם או להכניס בתא המטען, כדאי לתאם מראש עם חברה שיש לה רכב גדול יותר, או לתאם הובלה קטנה – גם אם ההובלה תעלה כסף, לרוב היא תעלה משמעותית פחות מאשר רהיט חדש. בהצלחה!

תספרו לחברים:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך

מה היית רוצה לקבל בחינם?

שתף/י אותנו ברצונות שלך, ונעשה מאמץ למצוא עבורך דרכים להשיג את מה שאת/ה רוצה בחינם!